研究業績 2016年
学術論文(査読付き)Refereed Journal Papers
- 鶴永陽子・仙田真夕・楫野紋美・三島晶太・高橋哲也・吉野勝美:渋ガキを用いたプディングの製造方法.日本食品科学工学会誌 63: 70-77, 2016
- Katsube, S., Kinoshita, M., Amano, K., Sato, T., Katsumoto, Y., Umecky, T., Takamuku, T., Kaji, T., Hiramoto, M., Tsurunaga, Y. and Nishiyama, K.: Solvent-dependent properties and higher-order structures of aryl alcohol + surfactant molecular gels. Langmuir 32: 4352–4360, 2016
- Takahashi, T., Tsurunaga, Y., Aso, Y. and Yoshino, K.: Color fastness of sappanwood-dyed silk and insights into the clothing life of the heian period. Journal of Fiber Science and Technology 72: 206-219, 2016
学会発表 Domestic Symposiums & Conferences
- Tsurunaga, Y.:Formation of Protein-Tannin Complex in order to Remove Astringency during Processing of Western-style Persimmon Jelly. VI INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON PERSIMMON. Huelva (Spain), 2016
- 鶴永陽子・北垣 球・高橋哲也:クリ品種‘ぽろたん’果皮ならびに配合紙の消臭性.日本食品保蔵科学会第65回大会,宮崎, 2016
- 高橋哲也・鶴永陽子・吉野勝美:蘇芳を用いた王朝時代の染色技法の再現と当時の生活様式の推定.第62回日本家政学会中国・四国支部大会,愛媛, 2016
- 高橋哲也・鶴永陽子・小倉孝之・田中啓友・服部俊治・伊村智・工藤栄・吉野勝美:皮膚のDNA に及ぼす紫外線の影響と UV カットクリームによる防御効果 ― コラーゲンシートを用いた紫外線の曝露研究 ―.第7回極域科学シンポジウム,東京, 2016